press%2Fdonetskii-profes%D1%96inii-l%D1%96tsei%2F66924
716

Артемовск

Подрубрики будут тут
 

Пресс-релизы / добавить пресс-релиз /

Донецький професійний ліцей

Директор Донецького професійного ліцею Бєлова Марина Анатоліївна, викладач вищої категорії, відмінник освіти України, прикладаєD:ПРИЛУЦКАЯДЛЯ САЙТАлицейфото по профессиямдиректорIMG_8583.JPG багато зусиль, щоб створити належні умови для плідної праці та ефективного навчання. Колишня випускниця нашого ж учбового закладу, вона все життя працювала тільки у нас. Вона була майстром виробничого навчання, старшим майстром, заступником директора, і тепер вже 10 років працює директором. 

Саме вона перетворила офісну будівлю колишнього 122 училища зв’язку на затишну оселю, яка стала другою домівкою майже для всіх її мешканців – учнів та викладачів.

Ласкаво просимо усіх бажаючих до нашого ліцею щоб отримати надійну актуальну професію, яка дасть вам змогу стати справжнім майстром своєї справи, стати фінансово незалежним та забезпечити добробут своєї родини. В Донецькому професійному ліцеї ведеться підготовка з наступних спеціальностей:

- Взуттьовик з ремонту взуття, ремонтувальник шкіргалантерейних виробів. Крім роботи на виробництві, взуттєвих фабриках та об’єднаннях, наші випускники стають майстрами з ремонту та індивідуального пошиття взуття, відкривають власну справу. І якщо пощастить, якщо вистачить хисту і наполегливості, можна навчатися далі і стати дизайнером- розробником модного взуття.
- Кравець. Хіба може не згодитися у житті вміння власноруч шити одяг будь-якої моделі?! У процесі навчання наші учні проходять увесь шлях від ідеї, створення ескізу майбутньої моделі, розробки лекал до остаточного втілення задуму в життя. Досвідчені майстри з материнською турботою ведуть до вершин професійної майстерності. 
- Квітникр, флорист. Все більше уваги у сучасному бізнесі приділяється благоустрію прилеглих до будівель територій, прикрашанню інтер’єрів квітами. Флористика – це мистецтво створення композицій із живих та штучних квітів. Квітникарство – це вирощування квітів у відкритому та захищеному ґрунті. 
- Продавець-консультант продовольчих товарів, оператор комп’ютерного набору. Вміння продавати – це особливе мистецтво. Вибраний товар треба зважити, запакувати, не забути решту відрахувати, а після зміни ще й дебіт з кредитом звести. Сучасний продавець має працювати з розрахунковою технікою – касовим апаратом, терміналом електронного зчитування інформації про товар. 
- Перукар. Ти мрієш реалізувати свої здібності в індустрії краси? Тебе невимовно приваблюють іншомовні слова дизайнер, стиліст, імідж-мейкер? Все починається з перукарні. Саме перукар – це перша сходинка до вершини модного Олімпу.
- Манікюрниця. Створення стилю потребує не тільки одягу та зачіски. Для сучасної жінки не менш важливим є стан рук та нігтів. Так само нейл-дизайн починається із звичайного манікюру. У будь-якому разі щоб перемагати на чемпіонатах і конкурсах з перукарського мистецтва та нейл-дизайну, спочатку необхідно опанувати ази перукарської та манікюрної справи. Приходь до нас та отримай комплексну професію Перукар, манікюрниця.

Якщо тобі не пощастило зі здоров’ям, або ти маєш особливі потреби, тобі важко спілкуватися з однолітками, іти не певен у своєму майбутньому, приходь до нас, щоб здобути ремесло і не розгубитися у виборі життєвого шляху. В ДПЛ кожного року набирається група для дітей інвалідів з вадами слуху та інших захворювань.

І освіта за плечима, і досвід, а от з бізнесом якось не склалося, та й попередня робота не найкраща… Втрата роботи – це досить важкий стрес у будь-якому віці. Але це не кінець життя, а початок нового. Стань на облік до місцевого центру зайнятості та приходь до нас на курси перепідготовки, щоб здобути нову професію та почати нове життя!

 

Правила прийому до Донецького професійного ліцеюу 2010 році

1. Загальна частина
Правила прийому до ДПЛ розроблені на підставі Конституції України ст. 53; Закону України "Про професійно-технічну освіту" стЛ4; Устава ДПЛ та "Типових правил прийому до професійно - технічних навчальних закладів України", затверджених наказом Міністерства освіти і науки України № 441 від 06.06.2006 року.

Громадяни України користуються рівними правами при вступі до професійно-технічних навчальних закладів відповідно до своїх здібностей і нахилів. Обмеження допускаються за віковими, статевими та медичними показниками, а також показниками професійної придатності, що визначаються Кабінетом Міністрів України.

Іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються правом на здобуття професійно-технічної освіти нарівні з громадянами України. Права інших іноземців на здобуття професійно-технічної освіти регулюються чинним законодавством або міжнародними договорами України.1.3.. Прийом до Донецького професійного ліцею здійснює приймальна комісія. Очолює приймальну комісію директор ДПЛ - М.А.Бєлова, яка своїм наказом визначає та затверджує персональний склад і порядок її роботи.

Правила прийому до професійно-технічного навчального закладу розробляються згідно з Типовими правилами прийому та затверджуються головою приймальної комісії за 1 місяць до початку прийому документів згідно з Типовими правилами.Приймальна комісія:
проводить з вступниками бесіди з питань вибору професії, умов навчання, матеріального забезпечення та забезпечення особливого соціального захисту учнів, слухачів, наступного працевлаштування;

- організовує роботу щодо комплектування навчальних груп з урахуванням здібностей і нахилів, віку, стану здоров"я та професійної придатності вступників;
- вирішує інші питання, пов"язані з прийомом

Читать правила полностью

 

D:ПРИЛУЦКАЯДЛЯ САЙТАлицейфото по профессиямвнешний вид зданияIMG_8603.JPGD:ПРИЛУЦКАЯДЛЯ САЙТАлицейфото по профессиямобувщикиDSC03467.JPGD:ПРИЛУЦКАЯДЛЯ САЙТАлицейфото по профессиямспецгруппаIMG_8478.JPG