news%2Fekonomika%2F%D1%96rak-golovnii-spozhivach-ukra%D1%97nsko%D1%97-ptits%D1%96
747

Черкассы

Подрубрики будут тут
 

Ірак - головний споживач української птиці

За даними Міндоходів, за перші сім місяців 2014р. Україна експортувала 85,7 тис. т м'яса птиці на загальну суму 130 200 000. дол. США. Найбільше курятини було реалізовано на ринок Іраку, дохід від реалізації склав 36,7 млн. дол. США, а це 28% від загальної вартості експорту м'яса птиці. Про це RBN повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
Протягом семи місяців цього року в Іраку було експортовано близько 22 тис. т. м'яса птиці, тоді як за аналогічний період 2013р. експорт склав лише 8 тис. т. Разом з цим, значно скоротилася реалізація м'яса птиці в Російську Федерацію. Слід зауважити, що протягом багатьох років найбільша частка експорту м'яса птиці припадала саме на Росію. Однак з кожним роком залежність від даного ринку зменшувалася.
В 2013р. українським виробникам м'яса птиці вдалося значно диверсифікувати ринки збуту своєї продукції. Великим досягненням галузі в минулому році став вихід на ринок Європейського Союзу. Якщо в 2013 р в ЄС було експортовано лише невеликі партії курятини, то за результатами семи місяців цього року Нідерланди вже зайняли друге місце в структурі експорту курятини, зайнявши частку близько 10,5%.
«Хоча зараз офіційно чотири підприємства мають право експортувати м'ясо птиці до Росії, проте на практиці з поставками курятини на російський ринок постійно виникають проблеми, тому експорт в цю країну значно зменшився. Експортери не бажають ризикувати і віддають перевагу більш надійним ринкам. Ситуація з м'ясом птиці є хорошим прикладом поступової відмови від російського ринку збуту без значних втрат для галузі за рахунок диверсифікації ринків», - зазначила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: 
Теги: 
Теги: 
Теги: