news%2Fbiznes%2Frinok-nerukhomost%D1%96-v-ki%D1%94v%D1%96-rozshiryu%D1%94tsya
910

Донецкая

Подрубрики будут тут
 

Ринок нерухомості в Києві розширюється

Ринок нерухомості в столиці України набирає обертів. На кінець перших двох кварталів поточного року місто надало на продаж 180 житлових комплексів. На початок року їх було менше. Тільки за останні місяці додалося ще 16 закінчених проектів житлових багатоповерхівок. Про це заявляє консалтингова компанія City Development Solution.
Відповідно до проведеного дослідження на ринок первинної нерухомості в основній частині були виставлені квартири економ і комфорт класу. Тенденція більшого попиту на такі пропозиції все ще збереглася. На сегмент економ житла припадає близько 66% всіх запитів, в той час як на люксові апартаменти було всього 34%. Зберігається тенденція будівництва малогабаритних квартир в новобудовах бюджетних сегментів. Так, в окремих новобудовах економ класу питома вага квартир-студій і однокімнатних квартир перевищує 50% від загальної кількості всіх квартир проекту, а їх площі стартують від 18 квадратних метрів. Ще одна тенденція - розвиток багатофункціональних проектів комплексного розвитку територій з житловою домінантою.
Директор консалтингової компанії Ярослава Чапко також підкреслює, що новобуди зараз проектуються з розробкою максимальних умов для зручності та комфорту майбутніх мешканців. Тобто, у дворі житлових комплексів вже облаштовані спортивні та розважальні городки, дитячі майданчики та парки для відпочинку. Найбільше зараз розвивається і оббудовується Голосіївський і Дніпровський райони.
Хвилювання на валютному ринку також зіграли свою роль. Попит на нерухомість зріс і покупці почали збільшувати інвестиційні угоди, намагаючись зберегти свої вклади і не втратити можливість. Багато угод відбулося з 100% оплатою вартості. Великим фактором, що вплинула на остаточне рішення клієнтів, стала можливість розстрочки.
Дослідження компанії City Development Solution показало, що така тенденція збережеться до кінця року. Найбільше угод буде вироблено з купівлі 1-2 кімнатних бюджетних квартир (квартир-студіо).

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: 
Теги: 
Теги: 
Теги: 
Теги: