news%2Fekonomika%2Fnastupn%D1%96-dva-m%D1%96syats%D1%96-ne-ob%D1%96tsyayut-n%D1%96chogo-dobrogo-dlya-spozhivach%D1%96v
916

Кировоградская

Подрубрики будут тут
 

Наступні два місяці не обіцяють нічого доброго для споживачів

Серед українських експертів є думка, що подальше зростання американської валюти буде провокувати зростання девальваційних та інфляційних настроїв у суспільстві, а це, як відомо, погано позначиться на споживчому попиті.

Вже зараз можна помітити хвилювання серед українців, на тлі вересневого підвищення вартості долара на 0,71% - до 8,19 грн. Масла у вогонь додає безперервний спад промисловості, що може збільшити рівень безробіття в країні, що негативно позначиться на загальних оцінках і перспективах розвитку всієї української економіки на найближчий рік.

«Разом з тим, потрібно відзначити, що в очікуванні зростання курсу долара у населення може підвищитися бажання здійснювати великі покупки, що, як правило, сповільнює зниження індексу споживчих настроїв. До кінця жовтня цей показник може знизитися до 85,5-86,0 пунктів», - зазначає Марія Сальникова, експерт інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.

Уточнимо, що в серпні згідно з дослідженням, проведеним компанією GfK Ukraine, індекс споживчих настроїв впав на 1,3 пункту до 87,7 пунктів. Причини криються в слабких очікуваннях українців щодо перспектив розвитку національної економіки. Експерт зазначає, що такі думки обумовлені побоюваннями з приводу девальвації гривні, можливим прискоренням інфляції, падінням в основних секторах економіки і погіршенням торговельних відносин між Росією і Україною.

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: 
Теги: