news%2Fkompanii%2Funicredit-rozcharuvavsya-v-ukrsotsbanku
732

Луцк

Подрубрики будут тут
 

UniCredit розчарувався в Укрсоцбанку

Італійська UniCredit Group серйозно розмірковує про продаж «Укрсоцбанку», який де-факто став відділенням мережі європейських банків в 2007 році. І хоча лише 6 років тому італійці віддали за банк 2,07 млрд доларів, вже зараз показники та клімат в Україні UniCredit не влаштовують, повідомляє «Комерсант-Україна».

Наприклад, на те, щоб продати схожі за розміром активи в іншій пострадянській країні – Казахстані, в групи пішло 2 роки, відзначає виконавчий директор UniCredit Group Федеріко Гідзоні.

Тим часом учасники ринку сумніваються, що групі вдасться знайти покупця на такий великий актив. Крім того, на їх думку, на даному етапі продаж виглядає нелогічним, оскільки, по-перше, процес злиття «Укрсоцбанку» та «Унікредіт банку» ще до кінця не завершено, а по друге - на сьогоднішній день «Укрсоцбанк» залишається єдиним великим банком з іноземним капіталом, який з 2008 року не показував збитки.

Водночас ситуація з боргами в банку дійсно скрутна: за підсумками II кварталу у нього був найбільший в системі портфель безнадійних боргів — 14,95 млрд грн, що становить 45 % усього кредитного портфеля (32,9 млрд грн). Резерви покривають лише 50 % поганих боргів.

Информационное Агентство RBN.cc

Теги: 
Теги: 
Теги: